The Centre of Attention homepage

the centre of attention

Michael Ruthenbury

Back

SUTTON HALL


 

view along South North axis through rooms

 

 

The project will -

Utilise the existing enfillade arrangement of rooms.

Maintain the existing connection to landscape with views, axis and routes

The building becomes a functional container for the production of art and its curatorship

Look to the building for inspiration

The new is not subservient whilst neither is the old.

Reclad the existing to make spaces habitable

Offer flexible spaces that can be used as needs arise

But the building will still have an organisational logic that connects the building to its program as well as orientation and landscape.

 

Sutton Scarsdale Hall

 


 

Interior views

 

Making flexible spaces that could be used as dormitories or studios

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Model of pavilion

 

 

 

Sutton Scarsdale Hall

 

Beginning to inhabit Sutton Scarsdale Hall

 

 

 

plans of the Hall

 

 

 

Roms and descriptions